top of page

Waarom groentepakketten?    

Groentepakketten zijn eerlijk en maken iedereen bewust van de band tussen voedsel, consumenten en boeren.

  • voor de boer leveren ze een eerlijke prijs op, zekerheid en rechtstreeks contact met de mensen die zijn producten consumeren..

  • voor de consument leveren ze verse producten, transparantie over hoe ze geteeld worden en een herontdekking van de landbouw

  • voor de natuur zijn ze een zegen met duurzame teeltmethoden, weinig voedselkilometers en bewustmaking rond duurzame voeding

Samenstelling groentepakketten

In onze serre en op het achterliggend land kweken we enkele tientallen soorten biogroenten. Dankzij de serre hebben we een langer teeltseizoen. Bepaalde teelten laten we over aan collega’s uit de omgeving die een meer geschikte grond hebben voor bepaalde groenten. Door deze samenwerking hebben zowel onze collega’s als wijzelf een ruim aanbod van lokale teelt voor onze klanten. Bij de samenstelling van de groentepakketten wordt in de eerste plaats gekozen voor verse, seizoensgebonden producten. Tijdens het voorjaar zit er ook regelmatig een vruchtgewas (tomaten, paprika of aubergine) in van een Oost-Vlaamse biocollega met een verwarmde serre, want bij ons in de koude serre duurt het tot juli voor die er zijn. Tijdens de 'moeilijke' maanden in de winter en het vroege voorjaar vullen we ook af en toe aan met een groente uit Zuid-Europa zodat je als klant steeds een volwaardig pakket hebt. Er wordt gelet op:

  • evenwicht tussen blad-, wortel-, en vruchtgewassen

  • variatie van rauwkost-, stoof- en soepgroenten

  • ruimer aanbod van bekende dan van minder bekende groenten

kaartje-mandjes.jpg

Fruitpakketten

We willen onze klanten voor hun rechtstreekse afname bij de biogroenteboer belonen door ook biofruitpakketten te verzorgen. In het voorjaar hebben we eigen aardbeien, in de zomer en herfst bessen, frambozen, perziken en druiven. Bioappelen en -peren komen uit de buurt. Bij de aankoop van niet-streekeigen fruit letten we erop dat het zoveel mogelijk Europees blijft, met uitzondering van bananen en ananas, die uiteraard van iets verder komen, maar dan trachten we aan biologisch én fairtrade te geraken.

Onze biogroentepakketten zijn er in 3 groottes:

L-M-S. De ervaring leert dat het moeilijk is te zeggen voor hoeveel eters een pakket groenten dient: dit is sterk afhankelijk van de gewoontes. Beste is om uit te proberen.

Biofruitpakketten zijn er in 2 versies: G-K.

Er bestaat ook een gemengd pakket: groenten S + fruit K in één bak.

Info aanvragen of bestellen kan je direct via ons of via een van onze partners.

keuzes pakketten kleibeek

soorten pakketten.png

bij momenten zijn er ook seizoenspakketten te verkrijgen zoals mix tomaten of mix ratatouille

bottom of page