top of page

We maken een aantal basissoepen die telkens terugkomen: wortelsoep met gember en kokosmelk, tomatensoep met of zonder balletjes. Van onze overvloed aan biotomaten in augustus en september maken we tomatenpulp die we bewaren in gesteriliseerde bokalen en die gedurende verschillende maanden erna gebruikt wordt als basis voor de tomatensoepen.

De overige soepen variëren volgens het seizoen zoals bijvoorbeeld:

minestronesoep met lentegroenten,

kervel- en wortelpeterseliesoep, 

butternutpompoensoep,

sla- en andijviesoep met kruidenkaas, ....

Soepen met toevoegingen van vlees of zuivel of met meer snijwerk kosten een beetje meer.

 

Met onze soepen koopt u een smaakvol en ecologisch verantwoord product van hoge kwaliteit en met een uitstekende voedingswaarde. 

 

Smakelijk!

huisbereide soepen

De soepen zijn voor het overgrote deel bereid met eigen gekweekte groenten.

Kleibeek teelt volgens de biologische principes en wordt hierop gecontroleerd. Ook alle groenten die we extra aankopen bij collega-boeren of via de groothandel zijn biogecertificeerd. Uiteraard gebruiken we voor onze soepen de aanwezige groenten, maar omwille van de beperkte productie van onze soepen en de zware controlelasten hebben de bereide soepen zelf geen biolabel.

We maken onze soepen klaar in onze eigen keuken, op kleinschalige wijze, maar aangepast aan de de hygiënische standaard. De bokalen die u na gebruik terugbrengt worden afgewassen in een professionele vaatwasmachine en gesteriliseerd voordat ze opnieuw worden gebruikt.

Vergeet ook niet dat u er 50 cent statiegeld voor terugkrijgt, de waarde van de bokaal zit mee in de prijs verrekend. Je kan de lege bokalen terugbrengen tijdens de openingsuren van de winkel.

bottom of page