top of page

Wie zijn wij

Wij zijn Tine en Dirk, een sociaal voelend en eco-minded koppel dat in hun zoektocht naar een gezamenlijk project enkele jaren geleden in het Waasland neerstreek, meer bepaald in Sint-Pauwels, en daar een meer dan 100 jaar oude woning renoveerde en een verwaarloosde tuin in haar waarde herstelde (en daar blijvend tijd en energie in investeren).

We wilden een leuke plek creëren, maar niet alleen voor onszelf, we wilden vanaf het begin af aan andere mensen laten meegenieten van de tuin, meewerken, mee-inrichten, meefeesten, …

We wilden ook graag een moestuin, zelf wat biologische groentjes en kleinfruit, kruiden en bloemen kweken. Met de aankoop van het achterliggende stuk grond met serre op aan de overkant van de beek (de Kleibeek) kunnen we nu ook groenten en kleinfruit telen voor anderen en net als onze tuin, willen we onze kleinschalige ‘boerderij’ openstellen voor iedereen die houdt van natuur en landbouw.

De ‘polyvalente ruimte’ aan ons huis was vroeger een plekje waar decennia lang geleden appelen en peren werden verkocht tijdens het seizoen. Het is dan ook logisch dat dit opnieuw de plek wordt van waaruit onze oogst verdeeld wordt. Sinds augustus 2016 verkopen we ook andere biologische voeding en producten van onze collega-boeren uit de buurt (die op biologische of op duurzame wijze produceren)

wie4_edited_edited.jpg
fullsizeoutput_23bec.jpeg
fullsizeoutput_23c57.jpeg

foto Jef Geldof

Tot nu toe werd het concept vooral bedacht en gecoördineerd door Tine en Dirk, maar zonder onze klanten, onze seizoenarbeider(s) en sporadische vakantiegangers/helpers zouden we nu nog niet zo ver staan. We dromen ook nog van een partnerschap met iemand gelijkgezind of het opzetten van coöperatieve.

Kleibeek is veel meer dan wij alleen! Bezoek de pagina met onze partners.

bottom of page